U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


NIEUWS


Op 2 april 2022 hopen wij de Johannespassion van
J.S. Bach uit te voeren in de Gudulakerk in Lochem


Bas van den Heuvel heeft na 15 jaar ons koor verlaten en zich verbonden aan Bachkoor - Apeldoorn en Toonkunst - Arnhem. Wij bedanken Bas voor de bijzonder prettige samenwerking en wensen hem veel succes met zijn nieuwe koren. 


 Met ingang van april 2020 staat ons koor onder leiding van Marc Buijs . Voor meer informatie zie verder op deze site.


Bas van den Heuvel is toegetreden tot het comité van aanbevelingHet koor dankt haar sponsoren


Marc Buijs

Marc Buijs studeerde piano aan het Arnhems Conservatorium bij Janine van Mever en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen.

Hij is dirigent van het Liefdesliederenkoor Oosterbeek, Puur Zang Zwolle, Sotto Voce Nijmegen en het Vocaal Ensemble Lochem.

Marc dirigeerde met zijn koren in samenwerking met professionele orkesten en solisten onder andere Ein Deutsches Requiem van Brahms, de Mis in c van Mozart, Bach’s Johannes Passion en de Messiah van Haendel.

Daarnaast heeft hij een bloeiende pianolespraktijk en vormt hij met zanger Hans Scholing een duo die de mooiste Nederlandse liedjes brengen, van onder andere Harry Bannink, Theo Nijland en liedjes van eigen hand.

Ook is hij actief als pianist met zangeres Maria Joao Carmo met voornamelijk Frans en Spaans repertoire.

Dirigenten van toen

Het koor stond van 1974 tot 1990 onder leiding van haar oprichter Martien Nuis. Martien liet het koor aan kwaliteit en veelzijdigheid winnen.

Tussen 1990 en 1994 stond het koor onder leiding van Jan Achterkamp en later Klaas Stok

Het Ensemble stond van 1994 tot 2005 onder de inspirerende leiding van Anneke van Wassenhove. Zij heeft het Vocaal Ensemble een prachtige koorklank met een homogene kleur gegeven en de muzikale kwaliteit waarom het zo gewaardeerd wordt.

Van september 2005 tot april 2020 was Bas van den Heuvel de dirigent. Hij behaalde in 2007 met het koor het diploma Uitvoerend Musicus.

 

1974 - 1990 Martien Nuis
1990 - 1992 Jan Achterkamp
1992 - 1994 Klaas Stok
1994 - 2005    Anneke van Wassenhove
2005 - 2020 Bas van den Heuvel