U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.


NIEUWS


Het voorgenomen concert van 21 maart 2020 is door de Corona-crisis komen te vervallen. 


Bas van den Heuvel heeft na 15 jaar ons koor verlaten en zich verbonden aan Bachkoor - Apeldoorn en Toonkunst - Arnhem. Wij bedanken Bas voor de bijzonder prettige samenwerking en wensen hem veel succes met zijn nieuwe koren. 


 Met ingang van april 2020 staat ons koor onder leiding van Marc Buijs . Voor meer informatie zie verder op deze site.


Bas van den Heuvel is toegetreden tot het comité van aanbevelingHet koor dankt haar sponsoren


Bas van den Heuvel

Bas van den HeuvelBas van den Heuvel

Bas van den Heuvel studeerde piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem bij Arthur Hartong. Hij voltooide zijn studie piano in 1991 en is sindsdien werkzaam als pianodocent, begeleider en koordirigent.

In 2001 studeerde hij af aan de Hogeschool Gorinchem bij Joop Schets voor het Praktijkdiploma Koordirectie en in 2007 voor het Einddiploma Koordirectie. Tussen 1999 en nu heeft hij veel ervaring opgedaan in het dirigeren van theaterkoren, kamerkoren, ensembles en oratoriumverenigingen.

Op dit moment is Bas ook dirigent van Toonkunst Amersfoort en C.O.V. IJsselstein.

Zie ook de website van Bas van den Heuvel voor meer informatie.  

Dirigenten van toen

Van 1974 tot 1990 was Martien Nuis dirigent. Hij was de eigenlijke oprichter van het koor.

Tussen 1990 en 1994 stond het koor onder leiding van Jan Achterkamp en later Klaas Stok

Het Ensemble stond van 1994 tot 2005 onder de inspirerende leiding van Anneke van Wassenhove. Zij heeft het Vocaal Ensemble een prachtige koorklank met een homogene kleur gegeven en de muzikale kwaliteit waarom het zo gewaardeerd wordt.

Sinds september 2005 is Bas van den Heuvel de dirigent. Hij behaalde in 2007 met het koor het diploma Uitvoerend Musicus.